top of page

Vitaliteit workshops diverse thema's
MDIEU regeling, DI subsidie VVT

Voor wie

Medewerkers die zelf de regie in handen (willen leren) hebben als het gaat om hun vitaliteit en hier (preventief) aan willen werken door te leren kleine dingen te veranderen die een grote impact hebben op hun gewenste doel. 

 

Doel 

De online of fysieke vitaliteit workshops (1 dagdeel van 3,5 uur) leveren preventief een direct resultaat op voor medewerkers. Vanuit een intrinsieke motivatie worden medewerkers geïnspireerd en gemotiveerd om patronen te veranderen, andere keuzes te maken en om concreet te gaan werken aan hun persoonlijke vitaliteitsdoel.

 

Inhoud 

Op 14 verschillende vitaliteit thema’s (o.a. mindfulness, energie-gevende voeding, grenzen aan geven, stress en energiemanagement) krijgt de deelnemer concrete tips en handvatten. Vanuit de verschillende pijlers mentaal, voeding, beweging en plezier & ontspanning, wordt de fysieke en mentale gezondheid vanuit intrinsieke motivatie ondersteund. 

 

In samenspraak met de opdrachtgever worden vanuit de thema’s die spelen de vitaliteit workshops gekozen en op maat gemaakt passend bij de doelgroep. De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, reflectie, groepsopdrachten en discussies worden afgewisseld. Verschillende hand-outs en een persoonlijk actieplan borgen dat de medewerker blijvend aan de slag kan gaan met de opgedane kennis en inzichten. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een buddy systeem om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven ook maanden na de workshop. 

Hieronder een overzicht van de thema's die aangeboden kunnen worden:

 1. Optimale balans tussen werk en privé

 2. Effectief omgaan met stress en prikkels

 3. Makkelijk meer energie

 4. Energie-gevende voeding

 5. Rust in je hoofd

 6. Mindfulness

 7. Makkelijk meer & effectief bewegen

 8. Zo behoud je je focus en concentratie

 9. Gezond en goed slapen

 10. Kiezen voor denken in kansen en mogelijkheden

 11. Meer rust en ontspanning

 12. Meer werkplezier en geluk

 13. Effectief keuzes maken en plannen

 14. De relatie tussen client en medewerker

Aanvullend op de training kan voor de continuïteit en borging aanvullende interventies ingezet worden zoals individuele coaching.

Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod voor de subsidie?

Klik op onderstaande interventies voor meer informatie:

bottom of page