top of page
logo a + v VVT.jpeg
over morgen logo.png

Training verzuimmanagement en -gesprekken

MDIEU regeling, DI subsidie VVT

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die vanuit hun functie verantwoordelijkheid dragen voor verzuimmanagement en begeleiding van medewerkers ter preventie van, of reïntegratie bij, ziekteverzuim. 

 

Doel

Het doel van de training is om deelnemers door het vergroten van kennis en vaardigheden te ondersteunen bij hun verzuimmanagement en het voeren van (preventieve) verzuimgesprekken. Uitgangspunt hierbij is individuele medewerkers optimaal te kunnen ondersteunen in hun vitaliteit en balans om verzuim te voorkomen of verlagen. Dit gebeurt door het aangaan van het goede gesprek bij verhoogd risico of verzuim.

 

Inhoud

De training bestaat uit 4 dagdelen (3,5 uur) waarin alle aspecten van verzuimmanagement met betrekking tot wetgeving, theorie, praktijk en casuïstiek aan bod komen. Naast het opdoen van nieuwe kennis, leren deelnemers ook door te oefenen, in de praktijk te brengen, uit te wisselen en te reflecteren. In het laatste dagdeel kan gewerkt worden met een trainingsacteur voor een optimale leerervaring. 

 

Voor de training wordt een op maat gemaakt werkboek gemaakt met hierin de belangrijkste theorie, oefeningen en ruimte voor aantekeningen. Dit werkboek dient als levend document voor deelnemers om te gebruiken tijdens de dagdelen, tussen de dagdelen in en na de training. Bij het op maat maken van deze interventie wordt de inhoud/ vorm, resultaten en voorbereiding/ planning afgestemd op de organisatie. Via een buddysysteem wordt het gebruik van nieuwe kennis en vaardigheden geborgd en blijven deelnemers elkaar ook na de training vinden.

Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod voor de subsidie?

Klik op onderstaande interventies voor meer informatie:

bottom of page