top of page

Training vitaliserend leiderschap
MDIEU regeling, DI subsidie VVT

Voor wie

Leidinggevenden die vanuit vitaal leiderschap preventief meer aandacht willen geven aan de verbinding met hun medewerkers vanuit vitaliteit en verzuimreductie. 

 

Doel 

Na de training kan de leidinggevende preventief meer grip hebben op vitaliteit van medewerkers en het verzuim. De leidinggevende wordt vanuit de opgedane kennis een rolmodel voor de medewerkers en team(s) op het gebied van energie, motivatie en veerkracht; vitale leiders creëren vitale medewerkers.

 

Inhoud

Vitaal leiderschap is een leiderschapsstijl die zorgt voor meer energie, motivatie en veerkracht van de leider, de organisatie én de mensen in zijn of haar team. Vitale leiders creëren samen een gezonde werkcultuur die leidt tot positieve resultaten en het verhogen van de duurzame inzetbaarheid.

 

De training vitaliserend leiderschap bestaat uit 4 modules (3,5 uur). Inzicht in theorie, reflectie en praktische handvatten vergroten de zelfkennis en het zelfbewustzijn. Zo wordt de leidinggevende een voorbeeld voor medewerkers en weet hij of zij met medewerkers het juiste gesprek aan te gaan en het team hierin mee te nemen. Vanuit het plan van aanpak weet de leidinggevende optimaal sturing te geven aan verzuimreductie binnen zijn of haar team. In de modules wordt ingebrachte casuïstiek vanuit de praktijk gebruikt om vanuit de theorie een vertaalslag te maken naar de werkvloer en de persoonlijke situatie. 

 

Via een buddysysteem wordt het gebruik van nieuwe kennis en vaardigheden geborgd en blijven deelnemers elkaar ook na de training vinden.

 

 

Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod voor de subsidie?

Klik op onderstaande interventies voor meer informatie:

bottom of page