top of page

Positieve prikkels en geluk


Is het je opgevallen dat sinds vorige week de vogels meer zingen? ’s Morgens als ik wakker word zingen ze me tegemoet. Ik weet niet eens precies welke dag dit begonnen is terwijl de buurvrouw precies wist op welke dag ze meer vogels hoorde. Toen ik gisteren een vriend van mij vroeg of hij ook zo blij wordt van de vogels ’s morgens zei hij letterlijk: “Huh vogels? Let jij op de vogels als je ’s morgens wakker wordt? Ik ben gewoon bezig met wakker worden en bedenken wat ik allemaal moet doen vandaag.”


De blog van deze week gaat over de kleine dingen die jou veel positieve energie en geluk geven. Welke kleine dingen zijn dat eigenlijk voor jou?

 

Geluk is vooral een kwestie van goed opletten.

-- S. Dodd --


De hele dag door heeft ons brein prikkels te verwerken. Wat zou er gebeuren als je minder prikkels hebt? Zijn er dan helemaal geen prikkels of is het dan misschien juist makkelijker om je te focussen op de positieve prikkels?


Geluk en positieve prikkels 

Hoe meer prikkels er zijn hoe moeilijker het is om je op één specifieke prikkel te focussen. Want in een lege ruimte waar niks gebeurt is het makkelijker om je te focussen op één specifiek geluid dan wanneer je in een drukke trein zit met veel geluiden om je heen. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om één prikkel uit de misschien wel tientallen geluiden (prikkels) in de trein te filteren en je vervolgens hierop te blijven focussen.

Stel je kunt je brein trainen om makkelijk positieve prikkels te herkennen en te filteren tussen alle andere prikkels. Zou dat je een voordeel geven? Bijvoorbeeld dat je ook wanneer het tegen zit je je bewust kunt zijn van de kleine dingen die je geluk geven (of positieve energie)?

Het is misschien een doordenker en zeker als jouw antwoord ja is dan is het de moeite waard om nog even verder te lezen. Want hoe meer jij je bewust bent van de positieve prikkels om je heen hoe meer je de negatieve balans kunt beïnvloeden wanneer het tegen zit.


Oefening positieve prikkels

Daag je zelf eens uit om een keer te stoppen met alles wat je aan het doen bent. Kijk om je heen en zoek naar positieve prikkels. Misschien is dit voor jou de zon die op je gezicht schijnt, of de stilte ’s morgens vroeg als je de hond uitlaat. Het zou ook kunnen zijn dat het observeren van de sterren en de maan jou laat glimlachen en misschien dat je blij wordt van het vooruitzicht van de bloembollen die opkomen in het voorjaar. Als je ontdekt welke kleine dingen jou een blij gevoel geven, dan kun je ze altijd vinden. Ook wanneer het tegenzit. Geluk is echt overal om je heen als je het maar aandacht geeft.

Het mooie van je brein is dat je maar op 1 ding tegelijk kunt focussen. Dus wanneer je je bewust kunt focussen op één prikkel (het liefst iets wat je gelukkig maakt of positieve energie geeft) dan betekent dat automatisch dat je dan ook even niet bezig bent met nadenken over van alles en nog wat. 


Geluk komt van aandacht voor kleine dingen;

ongeluk van het verwaarlozen van kleine dingen.

-- auteur onbekend --


Ga aan de slag!

Word je bewust van de mentale energiegevers om je heen. Negatieve prikkels, energievreters, kun je waarschijnlijk niet altijd vermijden. Maar het bewust zijn van positieve prikkels kun je beïnvloeden. Plan bewust een paar keer per dag in om te experimenteren met positieve, energie gevende prikkels. Als het bij je past maak hier dan een lijstje van en hang deze op een plek waar je vaak komt. Hoe meer je hier mee oefent hoe makkelijker je het 'geluk in kleine dingen' ontdekt. 


Ik ben nieuwsgierig welke positieve prikkels jou energie geven en waar je gelukkig van kunt worden. Laat hieronder een bericht achter zodat je anderen ook kunt inspireren!


Veel plezier, 


Groeten Derek 


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page