top of page

Verzuimmanagemnet & -gesprekken 
MDIEU II regeling, subsidie VVT branche

VitaalEnergiek biedt een op maat gemaakte training aan voor leidinggevende over verzuimanagement en -gesprekken. 

 

 

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die vanuit hun functie verantwoordelijkheid dragen voor verzuimmanagement en begeleiding van medewerkers ter preventie van, of reïntegratie bij, ziekteverzuim.

 

Doel

Het doel van de training is om deelnemers te ondersteunen in hun verzuimmanagement en het voeren van (preventieve) verzuimgesprekken. Uitgangspunt hierbij is individuele medewerkers meer te ondersteunen in hun vitaliteit en balans om verzuim te voorkomen. Dit gebeurt door het aangaan van het goede gesprek bij verhoogd risico of bij verzuim.

 

Inhoud

Naast het opdoen van nieuwe kennis, leren deelnemers ook door te oefenen, in de praktijk te brengen, uit te wisselen en te reflecteren. Voor de training wordt een op maat gemaakt werkboek gemaakt met hierin de belangrijkste theorie, oefeningen en ruimte voor aantekeningen. Dit werkboek dient als levend document voor deelnemers om te gebruiken tijdens de dagdelen, tussen de dagdelen in en na de training. Bij het op maat maken van deze interventie wordt de inhoud/ vorm, resultaten en voorbereiding/ planning afgestemd op de organisatie. 

bottom of page