1. Hervinden van balans in je thuis- en of werksituatie

Met alles wat er op dit moment speelt is de kans groot dat het vinden van een nieuwe balans tussen thuiswerken / kinderen/ onverwachte gebeurtenissen niet vanzelfsprekend is. In dit webinar krijg je inzichten, tips en trucs om effectief je balans te hervinden. Daarnaast krijg je handvatten om meer tijd voor jezelf te kunnen nemen.

 

 

2. Omgaan met stress - je hoofd leegmaken   

Veranderingen in je werksituatie, restricties waar je geen invloed op hebt en niet weten hoelang dit gaat duren kan voor grote stress zorgen. Tijdens dit webinar worden zowel lichamelijk als psychische stress uitgelegd. Daarnaast krijg je de beste tips en trucs om stress te verminderen en te zorgen voor rust en ontspanning.

 

 

3. Omgaan met social distance & isolatie

In deze periode van minder sociaal contact en veel contact op afstand kan het zijn dat je je meer op jezelf aangewezen en alleen voelt. In dit webinar krijg je inzichten in het omgaan met emoties en piekergedachten in relatie tot het alleen zijn en je eenzaam voelen. Daarnaast krijg je tips om met meer positieve energie en ontspanning deze periode te kunnen handelen.

 

4. Fysiek fit blijven in en om het huis

In de situatie waarin iedereen voornamelijk thuis is en sportaccommodaties niet toegankelijk zijn, kan het een uitdaging zijn om fysiek fit en op gewicht te blijven. In dit webinar leer je om fit te blijven binnen de beperkte omgeving van je huis. Daarnaast leer je een aantal fysieke trainingstechnieken voor in en om het huis.

 

 

5. Omgaan met verdriet/verlies

Hoe ga je in deze tijd om met een zieke dierbare op afstand of met het verlies van een naaste?

Wat kun je betekenen voor een naaste die dit doormaakt en hoe houd je jezelf op de been?

Tijdens dit webinar krijg je wat meer  inzicht in een rouwproces en het omgaan met emoties in relatie tot een zieke dierbare op afstand.

 

 

6. Lastige gesprekken voeren op afstand voor leidinggevenden

Het voeren van een effectief gesprek op afstand is vaak moeilijker dan wanneer je een medewerker op gesprek vraagt en je fysiek  bij elkaar zit. In dit webinar maak je kennis met technieken hoe je op afstand een effectief gesprek kunt voeren, leer je emoties herkennen waardoor je het probleem écht op tafel kunt krijgen.

Intervisie - delen persoonlijk verhaal

Het delen van je persoonlijke verhaal, zeker wanneer een medewerker stress, negatieve emoties of een emotioneel trauma heeft opgelopen, en het horen van iemand anders zijn verhaal is helend en relativerend. Onder begeleiding delen medewerkers op een gestructureerde en constructieve manier hun verhaal. Het doel hiervan is om ruimte, verwerkingsmogelijkheden en aandacht te geven aan hetgeen wat speelt. 

 

Duur maximaal een dagdeel, maximale aantal medewerkers 8. 

Workshops balans en vitaliteit

1. Hervind je balans na de Corona pandemie

Het hervinden van je balans na de Corona pandemie is niet voor elke medewerker vanzelfsprekend. Zeker wanneer de restricties in verschillende fases opgeheven zullen worden. Tijdens deze workshop wordt de deelnemer bewust van zijn/haar disbalans en worden tips en inzichten gegeven om makkelijker mee te bewegen naar het ‘nieuwe normaal’ na de Corona crisis. 

 

Uitgangspunt: 

In deze workshop gaat de deelnemer aan de slag met bewustwording, hervinden van zijn/haar balans, en integratie van deze balans op het werk en in de privé situatie. 

 

Resultaten: 

 • Bewustwording hoe de balans nu is. 

 • Optimaal mee kunnen bewegen met het ‘nieuwe normaal’ wanneer de huidige restricties stapsgewijs versoepeld worden. 

 • Omgaan met onzekere factoren en zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen om aan het werk te kunnen blijven. 

 • Effectief stappenplan om kleine dingen te veranderen voor meer balans tussen werk en privé.

 

 

2. Makkelijk meer energie na een periode van disbalans en onzekerheid

De restricties tijdens de Corona crisis kunnen voor medewerkers voor veel stress, onzekerheid en verlies van vitaliteit hebben gezorgd. Hierbij kan gedacht worden aan de combinatie van onder andere thuiswerken, thuisopvang en lesgeven aan kinderen, mantelzorg en de (on)mogelijkheid tot sporten en minder sociaal contact met familie en vrienden. Tijdens deze workshop krijgt de deelnemer kennis, handvatten en praktische tips om zijn/ haar energie en vitaliteit te vergroten. Dit verkleint de kans op uitval na de Corona periode. 

 

Uitgangspunt: 

In deze workshop gaat de deelnemer op een praktische manier aan de slag om zijn vitaliteit en energieniveau te verhogen. Dit vergroot de productiviteit en verlaagt de kans op uitval. 

 

Resultaten: 

 • Bewustwording van de balans tussen dingen die energie kosten en energie opleveren. 

 • Weten wat werkt om makkelijk meer energie te krijgen. 

 • Effectief stappenplan om laagdrempelig aan de slag te gaan om het energieniveau te verhogen.

 

3. Lichamelijke fitheid en gezonde voeding

Wanneer medewerkers tijdens de Corona restricties minder mogelijkheden hebben gehad om lichamelijk fit te blijven en op hun voeding te letten kan het belangrijk zijn om dit met doelgerichte kennis en acties versneld op te pakken. Tijdens deze workshop krijgt de deelnemer inzicht in zijn lichamelijke fitheid en voedingspatroon en praktische tips en trucs om dit te verbeteren. Daarnaast maakt de deelnemer zijn of haar doel(en) concreet en zet haalbare acties uit om dit doel te behalen.

 

Uitgangspunt:

In deze workshop gaat de deelnemer op een effectieve en concrete manier aan de slag om zijn of haar lichamelijke fitheid te vergroten en voedingspatroon te verbeteren. 

 

Resultaten:

 • Bewustwording huidige lichamelijke fitheid en voedingspatroon. 

 • Herstellen van haalbare doelen en het uitvoeren van acties naar het gewenste resultaat. 

 • Kennis en praktische tips om versneld fitter te zijn. 

 • Effectief actieplan om kleine stappen te zetten die een groot resultaat hebben op het beoogde doel. 

 

Inhoud interventies ondersteuning medewerkers Corona tijdperk 

Webinars

Voor de medewerkers van Gemeente Waterland is het in de huidige periode nodig om snel te kunnen schakelen. Dit vraagt om veerkracht, draagkracht en aanpassingsvermogen om met de opgelegde restricties, onzekerheid en angsten om te gaan.  Hierdoor is de kans groot dat extra werkdruk, stress en disbalans ontstaat. Om hiervoor extra ondersteuning, kennis, handvatten en tips te geven hebben wij vanuit de vraag van verschillende organisaties speciale online webinars ontwikkeld.

Hieronder vindt u de verschillende thema’s van de webinars. De duur van een webinar is 45 minuten met uitloop naar een uur. Aan het einde van de webinar hebben de deelnemers de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen rechtstreeks aan de trainer in een privé chat of in de groep chat. 

 
 

Individuele coaching

Online coaching 3 gesprekken 45 minuten 

Laagdrempelige online coaching geeft medewerkers de kans om op een effectieve manier aan zichzelf te werken. Het doel van deze coaching is om vooral op een praktische manier handvatten en tips te bieden. Daarnaast reflecteert de medewerker op de afgelopen periode om hier op een effectieve manier mee om te gaan. Thema’s van medewerkers die hierbij aan bod kunnen komen zijn:

 • Hervinden van balans tussen werk/privé/planning/inhoud werktaken. 

 • Vergroten van energie en vitaliteit na een onzekere en intensieve periode.  

 • Overzicht en rust krijgen in het hoofd. 

 • Hervinden van balans in het ‘nieuwe normaal’ na de Corona crisis.

 

 

Face to face coaching 3 gesprekken 90 minuten 

Face to face coaching op locatie bij de Gemeente Zaanstad geeft medewerkers de kans om op een veilige en laagdrempelige manier zichzelf open te stellen voor eigen hulpvragen die gevoelig liggen. De coachgesprekken zijn gericht op het reflecteren op de afgelopen periode, doelen stellen en het op een praktische manier oplossen van zijn/haar hulpvraag. Hierbij kan gedacht worden aan thema’s zoals: 

 • Rouwverwerking.

 • Verwerken traumatische gebeurtenissen.

 • Verwerken en oplossen van hoge mate van stress. 

 • Oplossen van burn-out achtige klachten. 

 • Hervinden van balans en aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ na Corona crisis.

 
 

Park Oog in Al 1

3533 HE Utrecht

© 2020 Vitaal energiek.